Blog over tamme ratten

Aanpassing van PHP5.6 naar PHP7.2, wat een gedoe! 
donderdag, januari 3, 2019, 11:29 PM - Persoonlijk
Deze website is door mij geheel zelf geschreven qua programmacode en ik ben geen programmeur van beroep. M.b.t. PHP heb ik mijzelf alles aangeleerd. En van ouds her ben ik gewend om zo compact mogelijk te programmeren. Basis van deze website (scripts versie 4) zijn in 2012 geschreven. Door alle familie omstandigheden en andere zaken had ik geen tijd meer genomen om stil te staan wat in PHP wereld veranderde. Ja, MYSQL scripts ahd ik voor deze site al aangepast. Maar mijn notering qua variabelen...

November 2018 kreeg ik een mail dat de server begin december geŁpdate zou worden naar PHP7.2. Bij PHP7.2 is de variabel notering gewijzigd. In 2012 mocht dit nog $test[naam], maar dat moet $test['naam'] zijn. Handmatig updaten van de source code leverde ook nieuwe fouten op. December stond in de teken van bugfixing en doornemen van programma regels.

Half december heb ik een script geschreven dat mijn scripts ging nakijken op de foute notering van de variabelen. Zodat ik efficiŽnter de fouten eruit kon halen.

Op dit moment is bijna alles gecorrigeerd. Alleen nog paar kleine dingen zoals aanpassing functie count moet nog doorgevoerd worden. Want het ging niet alleen om variabelen. Ook bepaalde functies gedragen zich anders zoals count array. Als het geen array is, dan is het aantal niet 1 maar genereert PHP een foutmelding.

Reactie achterlaten

Vul dit formulier in om uw reactie achter te laten.


Speciaal invoegen: