Blog over de tamme rat

Site update 
zaterdag, juni 2, 2018, 12:38 PM - Persoonlijk
door Martin Braak
Afgelopen paar jaar waren moeilijke jaren voor mij. In 2015 werd bij mijn moeder borstkanker geconstateerd. Daarna rolde ze uit de onderzoek voor darmkanker, maar dat bleken poliepen te zijn. Eind 2015 werd bij mijn vader slokdarmkanker geconstateerd en helaas, door uitzaaiingen o.a. in de boten, overleed hij in juli 2016. In april 2017 werd bij mijn moeder alvleesklierkanker geconstateerd met uitzaaiingen naar de lever en buik. Zij overleed eind oktober 2017.

Een opsomming van gebeurtenis die niets met de website te maken hebben en toch ook weer wel. De laatste aanpassingen aan de website was in 2015. Net voor dat deze periode van slechte gebeurtenissen aanbrak. In de tussentijds heb ik af ten toe mijn websites gewerkt inclusief een nieuwe site over de kleurmuis. Het was eind 2017 dat ik mijn website scripts onderhanden heb genomen en gemoderniseerd heb. Voornamelijk gericht op de template om het mobiel vriendelijker te maken. Immers, meer dan 60% van de bezoekers op mijn websites gebruiken een mobile device.

Begin 2018 ben ik begonnen met de update van deze website. Maar toen eenmaal mijn grote klus in Amsterdam voor mijn werk afgerond had, had ik tijd om e.e.a. te versnellen. Ook op hemelvaartsdag en het weekend daarna. Tijdens het uitwerken van de template script hoorde ik het verschrikkelijke nieuws van Rian. Rian, een jonge dame van 34 jaar, is aan haar verwondingen veroorzaakt door een brand in haar huis, overleden. Rian was een bijzonder persoon, zeer vriendelijk, altijd open voor een praatje, bijzonder visie op alles, keurde tamme ratten op diverse evenementen en wist enorm veel van genetica. Tijdens het maken van deze website heb ik diverse keren contact met Rian gehad. Ook in 2015 toen ik de kleurengenerator voor deze website gebouwd had. Rian staat dan ook in de colofon vermeld. Om haar te eren heb ik de nieuwe versie van deze website op de dag van haar uitvaart online gezet en de colofon aangepast.

Aankomende tijd zal ik her en der de website aanpassen. Wat foto's toevoegen, meer informatie bijvoegen en ook SEO vriendelijker maken.

Is de tamme rat minder gehouden als huisdier? 
zondag, mei 14, 2017, 08:53 PM - Tamme ratten
door Martin Braak
Als ik 2012-2013 vergelijk met 2016 en nu lijkt het erop dat de tamme rat minder verkocht wordt als huisdier. De tamme rat wordt in veel minder dierenwinkels verkocht en het lijkt ook op dat ze wat minder door kleine fokkers aangeboden worden.

Soms zie je dat een bepaalde trend is en dat bepaalde dieren meer gehouden worden dan op een ander moment. Sinds de kredietcrisis denk ik dat de kat en hond minder aangeschaft werden en dat juist de kleine knaagdieren als hamster en tamme rat meer gekocht werden. En dat het nu beter gaat...

Daarnaast kent het een dubbel effect. Als de vraag minder is, gaat de dierenwinkel het afschaffen om te verkopen, waardoor minder gezien wordt en waardoor het minder vaak om gevraagd wordt.Exoknaag / NKV Bokaal, en een speciale rat met een hartje 
donderdag, april 20, 2017, 07:13 PM - Evenementen
door Martin Braak
Afgelopen zondag op 1e Paasdag was het weer zover. De april versie van Exoknaag waar de NKV een keuring organiseert. Dit jaar waren er 40 ratten ingeschreven. Maar naast deze ratten had Mariska een hele leuke bijzonder rat bij haar. Namelijk eentje met een hartje op de buikBijzonder mooi toch! Wat kan de natuur toch geweldig zijn.

Wat opvalt is dat op de keuring de ratten steeds meer of te diep liggende ogen hebben of ogen waarbij de blauwe rondom te vaak gezien wordt. De kopvorm en oogbol daarop moet gelet worden.
Gelukkig nieuwjaar 
zondag, januari 1, 2017, 06:38 PM - Overige
door Martin Braak

Fijne feestdagen!! 
donderdag, december 22, 2016, 02:56 PM - Persoonlijk
door Martin Braak


| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | Volgende> >>