Blog over tamme ratten

Tamme ratten kopen? 
donderdag, april 23, 2020, 07:59 AM - Tamme ratten
door Martin Braak
Mijn broer Peter fokt tamme ratten en ik kreeg laatst de vraag of Peter ook in deze tijd tamme ratjes verkoopt. Dat is het geval. Natuurlijk wel rekening houdend met het Coronavirus. Dat houdt in dat je niet met een grote groep komt en slechts met twee mensen. Dat er afstand gehouden wordt en dat vooraf via email of whatsapp overlegd wordt wat je wilt hebben etc.

Peter fokt met diverse kleuren. En laatst zag ik deze en heb ik op de foto gezet:


Via het contactformulier van deze site kan je gerust contact opnemen. Ik, Martin, stuur de mailtjes door naar mijn broer Peter.

Aanpassing van PHP5.6 naar PHP7.2, wat een gedoe! 
donderdag, januari 3, 2019, 11:29 PM - Persoonlijk
door Martin Braak
Deze website is door mij geheel zelf geschreven qua programmacode en ik ben geen programmeur van beroep. M.b.t. PHP heb ik mijzelf alles aangeleerd. En van ouds her ben ik gewend om zo compact mogelijk te programmeren. Basis van deze website (scripts versie 4) zijn in 2012 geschreven. Door alle familie omstandigheden en andere zaken had ik geen tijd meer genomen om stil te staan wat in PHP wereld veranderde. Ja, MYSQL scripts ahd ik voor deze site al aangepast. Maar mijn notering qua variabelen...

November 2018 kreeg ik een mail dat de server begin december geŁpdate zou worden naar PHP7.2. Bij PHP7.2 is de variabel notering gewijzigd. In 2012 mocht dit nog $test[naam], maar dat moet $test['naam'] zijn. Handmatig updaten van de source code leverde ook nieuwe fouten op. December stond in de teken van bugfixing en doornemen van programma regels.

Half december heb ik een script geschreven dat mijn scripts ging nakijken op de foute notering van de variabelen. Zodat ik efficiŽnter de fouten eruit kon halen.

Op dit moment is bijna alles gecorrigeerd. Alleen nog paar kleine dingen zoals aanpassing functie count moet nog doorgevoerd worden. Want het ging niet alleen om variabelen. Ook bepaalde functies gedragen zich anders zoals count array. Als het geen array is, dan is het aantal niet 1 maar genereert PHP een foutmelding.
Site update 
zaterdag, juni 2, 2018, 12:38 PM - Persoonlijk
door Martin Braak
Afgelopen paar jaar waren moeilijke jaren voor mij. In 2015 werd bij mijn moeder borstkanker geconstateerd. Daarna rolde ze uit de onderzoek voor darmkanker, maar dat bleken poliepen te zijn. Eind 2015 werd bij mijn vader slokdarmkanker geconstateerd en helaas, door uitzaaiingen o.a. in de boten, overleed hij in juli 2016. In april 2017 werd bij mijn moeder alvleesklierkanker geconstateerd met uitzaaiingen naar de lever en buik. Zij overleed eind oktober 2017.

Een opsomming van gebeurtenis die niets met de website te maken hebben en toch ook weer wel. De laatste aanpassingen aan de website was in 2015. Net voor dat deze periode van slechte gebeurtenissen aanbrak. In de tussentijds heb ik af ten toe mijn websites gewerkt inclusief een nieuwe site over de kleurmuis. Het was eind 2017 dat ik mijn website scripts onderhanden heb genomen en gemoderniseerd heb. Voornamelijk gericht op de template om het mobiel vriendelijker te maken. Immers, meer dan 60% van de bezoekers op mijn websites gebruiken een mobile device.

Begin 2018 ben ik begonnen met de update van deze website. Maar toen eenmaal mijn grote klus in Amsterdam voor mijn werk afgerond had, had ik tijd om e.e.a. te versnellen. Ook op hemelvaartsdag en het weekend daarna. Tijdens het uitwerken van de template script hoorde ik het verschrikkelijke nieuws van Rian. Rian, een jonge dame van 34 jaar, is aan haar verwondingen veroorzaakt door een brand in haar huis, overleden. Rian was een bijzonder persoon, zeer vriendelijk, altijd open voor een praatje, bijzonder visie op alles, keurde tamme ratten op diverse evenementen en wist enorm veel van genetica. Tijdens het maken van deze website heb ik diverse keren contact met Rian gehad. Ook in 2015 toen ik de kleurengenerator voor deze website gebouwd had. Rian staat dan ook in de colofon vermeld. Om haar te eren heb ik de nieuwe versie van deze website op de dag van haar uitvaart online gezet en de colofon aangepast.

Aankomende tijd zal ik her en der de website aanpassen. Wat foto's toevoegen, meer informatie bijvoegen en ook SEO vriendelijker maken.
Is de tamme rat minder gehouden als huisdier? 
zondag, mei 14, 2017, 08:53 PM - Tamme ratten
door Martin Braak
Als ik 2012-2013 vergelijk met 2016 en nu lijkt het erop dat de tamme rat minder verkocht wordt als huisdier. De tamme rat wordt in veel minder dierenwinkels verkocht en het lijkt ook op dat ze wat minder door kleine fokkers aangeboden worden.

Soms zie je dat een bepaalde trend is en dat bepaalde dieren meer gehouden worden dan op een ander moment. Sinds de kredietcrisis denk ik dat de kat en hond minder aangeschaft werden en dat juist de kleine knaagdieren als hamster en tamme rat meer gekocht werden. En dat het nu beter gaat...

Daarnaast kent het een dubbel effect. Als de vraag minder is, gaat de dierenwinkel het afschaffen om te verkopen, waardoor minder gezien wordt en waardoor het minder vaak om gevraagd wordt.Exoknaag / NKV Bokaal, en een speciale rat met een hartje 
donderdag, april 20, 2017, 07:13 PM - Evenementen
door Martin Braak
Afgelopen zondag op 1e Paasdag was het weer zover. De april versie van Exoknaag waar de NKV een keuring organiseert. Dit jaar waren er 40 ratten ingeschreven. Maar naast deze ratten had Mariska een hele leuke bijzonder rat bij haar. Namelijk eentje met een hartje op de buikBijzonder mooi toch! Wat kan de natuur toch geweldig zijn.

Wat opvalt is dat op de keuring de ratten steeds meer of te diep liggende ogen hebben of ogen waarbij de blauwe rondom te vaak gezien wordt. De kopvorm en oogbol daarop moet gelet worden.

| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | Volgende> >>