Updates

19 augustus 2019

De nieuwe vachtmutatie Silvermane toegevoegd.

3 januari 2019

De site is qua scripts geüpdate zodat het goed functioneert op PHP 7.2 versie. Versie 4 van de site had namelijk diverse onjuistheden dat wel goed ging in PHP 5.6 maar niet in 7.2. Zoals functie count array en notering van variabelen.

18 mei 2018

Vandaag is de site technisch geupdate. De layout is iets aangepast en heb de menustructuur qua layout gewijzigd zoals in oorsprong was (geel binnen de menu in plaats van wit). Menu layout bovenin is aangepast. De site is nu mobiel vriendelijk. Dit houdt in dat het responsive is en wanneer scherm kleiner is, de layout zich aanpast.

De site draait nu op versie 4.2 van mijn website.

11 mei 2018

Vandaag hoorde ik het verschikkelijk nieuws dat Rian van Andel overleden is. In de nacht van hemelvaart heeft in haar huis een ernstige brand gewoed en daar was ze ernstig gewond bij geraakt. Helaas is ze in het ziekenhuis overleden. Rian was altijd voor mij een vraagbaak indien ik er niet uitkwam op het gebied van genetica, kleuren en mutaties. Juist in het weekend dat ik bezig was om de site te updaten zodat het mobiel vriendelijk is.

7 mei 2015

Bij de kleuren en mutaties de variant merle toegevoegd inclusief foto's van de rat van Angela welke ik op Exoknaag gemaakt had.

April / mei 2015

Zoals je aan de updates kunt zien, is er sinds het publisheren van de website niets gewijzigd. En niets toegevoegd... De server had een update gekregen waardoor e.e.a. niet meer functioneerde. Ik heb daarom besloten om alle scripts te vervangen door mijn geschreven website versie 4 scripts. Dit zijn dezelfde scripts waarop mijn hobbysite www.Dwerghamster.nl draait. Alle pagina's heb ik nagelopen en aangepast. Zo is de site voor paar jaar futureproof!

Tevens is het onderdeel het aangezicht vervangen door het uiterlijk en is het geheel herschreven. Via Google wordt nooit gezocht op het aangezicht, maar wel op het uiterlijk.

14 april 2014

Introductie het aangezicht herschreven en verbetert.

26 januari 2012

Foto RED himalayan / siamees toegevoegd. Er stond nu een "leeg" plaatje of wel een foute link. Discussie is nog steeds of een RED siamees mogelijk is. De RED wordt in buitenland ook wel marter genoemd.

22 januari 2012

Bij colofon is de foto van Martin gewijzigd in een kleuren foto. Juliet had die in zwart wit gemaild en ik had hem niet in kleur.

8 januari 2012

Bij de blauwe kleurslagen beschreven dat in Amerika de Amerikaans blauwe variant genetisch met 'd' aangeduid wordt en de Russisch blauwe variant met 'rb'. Dit geeft miscommunicaties inzake de kleurslagen.

31 december 2011

Vandaag is de website www.AllesOverRatten.nl online gegaan. Het gaat om de eerste versie en er zullen nog veel aanpassingen in de toekomst plaatsvinden. Zo heb ik veel van de voorkomende kleurslagen en andere mutaties beschreven en ik zal in de toekomst de beschrijvingen nogmaals beoordelen aan de hand van tamme ratten in die kleurslagen en met die mutaties. Het is nog niet geheel klaar. Het probleem is dat ik nog heel veel over de tamme rat kan schrijven. De rat wordt door wetenschappers namelijk veel meer onderzocht dan bijvoorbeeld hamsters. Elke keer leren we nieuwe dingen en ontstaan nieuwe inzichten.

Een leuk feit is dat de template in slechts enkel uurtje in elkaar gezet is. Het was een testje. En de rat in combinatie met domeinadres is eigenlijk best leuk en daarom zo gelaten. Onderhuids draait het deels op routines van www.Legodozen.nl, een website die ik, Martin Braak, geschreven had voor mijn broer, namelijk een webwinkel waar je Lego kon kopen. De site van RebasTrofee gebruikt eveneens delen van deze scripts. De uitwerking lijkt sprekend op deze website. En dat komt omdat we al bezig waren met deze website en de vereniging NKV/NMC ineens niet meer met de keuring gehouden op Exoknaag mee wilde doen. We moesten toen op een heel korte termijn een site online zetten.

De website domein is al op 6 juni 2010 geregistreerd, maar voor die tijd was ik met de website al begonnen. De eerste foto's stammen al uit 2004. Elk jaar hield ik een aantal foto sessies waar we verschillende kleurslagen, mutaties en andere bijzonderheden vastleggen.

Op dit onderdeel worden de updates en wijzigingen bijgehouden.