Updates

29 september 2023

Vandaag foto's van Silvermane gemaakt bij mijn broer Peter. En heb ik deze foto's op de kleurenoverzicht bijgeplaatst. Tevens zag ik dat de link naar uitleg pagina niet goed werkte. Dit heb ik gefixed.

30 september 2021

Vandaag heb ik een aantal optimalisaties doorgevoerd zodat de website sneller laad. Dit voornamelijk voor de mobiele gebruiker. Tevens zijn de scripts met betrekking het fotoalbum aangepast zodat mobiel nog vriendelijker is geworden en tevens de foto's ook sneller laad m.b.t. het menu gedeelte.

24 augustus 2021

Vanaf februari 2021 ben ik bezig geweest om de scripts en template aan te passen. En delen van tekst te herschrijven en extra functionaliteit in te bouwen zodat mobiel vriendelijker is. Helaas lukt mij niet om echt alle teksten na te lezen en delen te herschrijven. Dat ga ik later in het jaar doen. Ook is de website nog maar deels geoptimaliseerd qua laad snelheid en Google Insight performance. Bij het updaten heb ik nog wel eens stil gestaan bij Rian, die alweer 3 jaar geleden overleden is. Een gemis binnen de rattenwereld. Ook bijzonder is dat deze website alweer 10 jaar online staat en nog steeds prachtig is. Ik ben er nog steeds trots op als ik er zelf naar kijk. De basis van layout is iets wat in mum van tijd gemaakt is. Nu heb ik wat CSS effecten aan toegevoegd en kleurstelling slechts op paar delen iets gewijzigd. De grootste verandering is het menu. Dat was achterhaald en niet echt mobiel vriendelijk. Wat offline is gehaald is het blog deel. Ik blog op mijn www.dwerghamster.nl site regelmatig. Maar merk dat meerdere blogs bijhouden voor mij niet werkt.

Op dit moment hebben 614 duizend mensen de website bezocht en samen meer dan 1,2 miljoen pagina's gelezen.

5 maart 2021

Website is op 5 maart 2021 geconverteerd van iso 8859 naar UTF-8 qua tekst instelling. Dit ter voorbereiding van de grote update die in loop van 2021 gaat gebeuren.

19 augustus 2019

Bij de kleuren en mutaties de nieuwe vachtmutatie Silvermane toegevoegd.

3 januari 2019

De website is onderhuids qua scripts aangepast zodat het goed functieert met PHP 7.2. Versie 4 van deze website had namelijk diverse onjuistheden waardoor het wel met PHP 5.6 goed ging, maar niet met 7.2. Voorbeeld hiervan is de functies count array. Ook de opmaak van variabelen ging e.e.a. fout.

18 mei 2018

Vandaag is de site technisch geupdate. De layout is iets aangepast en heb de menustructuur qua layout gewijzigd zoals in oorsprong was (geel binnen de menu in plaats van wit). Menu layout bovenin is aangepast. De site is nu mobiel vriendelijk. Dit houdt in dat het responsive is en wanneer scherm kleiner is, de layout zich aanpast.

De site draait nu op versie 4.2 van mijn website.

11 mei 2018

Vandaag hoorde ik het verschikkelijk nieuws dat Rian van Andel overleden is. In de nacht van hemelvaart heeft in haar huis een ernstige brand gewoed en daar was ze ernstig gewond bij geraakt. Helaas is ze in het ziekenhuis overleden. Rian was altijd voor mij een vraagbaak indien ik er niet uitkwam op het gebied van genetica, kleuren en mutaties. Juist in het weekend dat ik bezig was om de site te updaten zodat het mobiel vriendelijk is.

7 mei 2015

Bij de kleuren en mutaties de variant merle toegevoegd inclusief foto's van de rat van Angela welke ik op Exoknaag gemaakt had.

April / mei 2015

Vanaf het online gaan 31 december 2011 was er niets aan de website aangepast en niets toegevoegd. De server had een update gekregen waardoor e.e.a. niet meer functioneerde. Ik heb daarom besloten om alle scripts te vervangen door mijn geschreven website versie 4 scripts. Dit zijn dezelfde scripts waarop mijn hobbysite www.Dwerghamster.nl draait. Alle pagina's heb ik nagelopen en aangepast. Zo is de site voor paar jaar futureproof!

Tevens is het onderdeel het aangezicht (deel was door René geschreven) vervangen door het onderdeel uiterlijk. Het hele onderdeel is door mijn, Martin, herschreven. De reden dat het niet meer het aangezicht genoemd wordt is dat via Google nooit op het woord aangezicht gezocht wordt, maar wel op het uiterlijk. Tevens zijn de onderdelen herschreven omdat René wilde dat al zijn geschreven teksten van deze website af zouden gaan.

26 januari 2012

Foto RED himalayan / siamees toegevoegd. Er stond nu een "leeg" plaatje of wel een foute link. Discussie is nog steeds of e en RED siamees mogelijk is. De RED wordt in buitenland ook wel marter genoemd.

22 januari 2012

Bij het onderdeel colofon is de foto van mij, Martin, gewijzigd in een kleuren foto. Juliet had deze foto in zwart wit gemaild en ik had hem niet in kleur.

8 januari 2012

Bij de blauwe kleurslagen beschreven dat in Amerika de Amerikaans blauwe variant genetisch met 'd' aangeduid wordt en de Russisch blauwe variant met 'rb'. Dit geeft miscommunicaties inzake de kleurslagen.

31 december 2011

Vandaag is de website www.AllesOverRatten.nl online gegaan. Het gaat om de eerste versie en er zullen nog veel aanpassingen in de toekomst plaatsvinden. Zo heb ik veel van de voorkomende kleurslagen en andere mutaties beschreven en ik zal in de toekomst de beschrijvingen nogmaals beoordelen aan de hand van tamme ratten in die kleurslagen en met die mutaties. Het is nog niet geheel klaar. Het probleem is dat ik nog heel veel over de tamme rat kan schrijven. De rat wordt door wetenschappers namelijk veel meer onderzocht dan bijvoorbeeld hamsters. Elke keer leren we nieuwe dingen en ontstaan nieuwe inzichten.

Een leuk feit is dat de template in slechts enkel uurtje in elkaar gezet is. Het was een testje. En de rat in combinatie met domeinadres is eigenlijk best leuk en daarom zo gelaten. Onderhuids draait het deels op routines van www.Legodozen.nl, een website die ik, Martin Braak, geschreven had voor mijn broer. Dit was een webwinkel waar je Lego kon kopen.

De website domein is op 6 juni 2010 geregistreerd, maar voor die tijd was ik met de website al begonnen. De eerste foto's stammen al uit 2004. Elk jaar hield ik een aantal foto sessies waar we verschillende kleurslagen, mutaties en andere bijzonderheden vastleggen.

Op dit onderdeel worden de updates en wijzigingen bijgehouden.