Artikelen

Overzicht filteren op:

De tanden van de tamme rat

In een menselijk gebit zitten acht snijtanden, twee in ieder kwadrant, en 16 of 20 kiezen. Afhankelijk of je verstandskiezen hebt. De tamme rat heeft ook snijtanden en kiezen. En dat laatste weten veel mensen niet! De tamme rat heeft totaal vier snijtanden, twee boven en twee onder. Maar naast deze vier grote snijtanden heeft de tamme rat ook twaalf kiezen. Deze kiezen blijven heel het leven zitten en worden niet vervangen.

Oorlog tegen de rat op de Galapagos Eilanden

Galápagos Eilanden zijn klaar voor een massaslachting op ratten. De Galápagos Eilanden zijn de ratten namelijk meer dan zat en zij zijn een gevaar voor de bijzondere natuur met unieke dieren. Op een stukje onbewoonde eiland leven nu maar lieft tien ratten per vierkante meter. En deze ratten eten de eieren van onder mer reuzenschildpadden, lava-hagedissen, roofvogels en leguanen. Ook eten zij jonge dieren die zich niet kunnen verweren.

Veel ratten in Amsterdam-Zuid

Het wemelt in Amsterdam-Zuid van de bruine ratten. Andrea Rdai, die aan het Marie Heinekenplein woont, heeft het er nachtmerries van.

Afrikaanse rat smeert zich in met gif

Wetenschappers hebben ontdekt dat een Afrikaanse manenrat zichzelf insmeert met giftige boomschors om zich roofdieren van het lijf te houden.

Het is de eerste keer dat dergelijk gedrag wordt waargenomen bij zoogdieren, meldden de onderzoekers woensdag aan de BBC.